Zarif: Bazı bölge ülkelerinin silah alımları artmakta

  • 14 Haziran 2017
  • 942 kez görüntülendi.
Zarif: Bazı bölge ülkelerinin silah alımları artmakta

Kenya Dışişleri Bakanı ile görüşen İran dışişleri bakanı, bölgede krizlerin artması ve derinleşmesinin bazı bölge ülkeleri tarafından silah alımlarını artırmalarına yol açtığını bildirdi.

Dün Oslo Forumu kulisinde Kenya Dışişleri bakanı Emine Muhammed ile görüşen İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu ülkeden katar ile Arabistan arasındaki son anlaşmazlığın giderilmesi yönünde aracı olmasını istedi.

zarif ayrıca Ä°ran ve Kenya iliÅŸkilerini özellikle siyasi alanda iyi bir süreç izlediÄŸini belirterek, Ä°ran’ın Kenya’ya insani yardım yapmaya hazır olduÄŸunu bildirdi.

Kenya dışiÅŸleri bakanı Emine Muhammed de bu görüşmede Arabistan ve katar’da binlerce Kenyalı vatandaşın bulunduÄŸunu hatırlatarak bu iki ülke arasında krizin baÅŸ göstermesinin kendilerini kaygılandırdığını ve anlaÅŸmazlıkların giderilmesi için bu iki ülke arasında siyasi görüşmelerin baÅŸlaması gerektiÄŸini söyledi.

Oslo forumuna katılan Ä°ran dışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, burada bir çok ülke yetkilisi ile ikili görüşmelerden bulunduktan ve forumda bir konuÅŸma yaptıktan sonra bugün sabah Tahran’a geri döndü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.