Zarif: Biden hükümeti siyasetlerini toparlayamamıştır

  • 12 Şubat 2021
  • 2.664 kez görüntülendi.
Zarif: Biden hükümeti siyasetlerini toparlayamamıştır

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Bay Biden hükümeti, siyasetleri konusunda hala bir toparlama yapamamıştır, fakat İran’ın siyasetleri tamamen şeffaf ve kesindir” dedi.

Dün akşam Phoenix Haber Ajansı’na verdiği özel mülakatta açıklamada bulunan Zarif, Amerika’nın yeni hükümeti ile Bercam nükleer anlaşma konusunda, İran’ın ilk adımı atmayacağını, Bercam’daki sorumluluklarına bağlı olduğunu göstermesi gereken tarafın Amerika olduğunu ifade etti.

Dışişleri bakanı Amerikalıların Bercam konusunda her tülü kararın alınmasından önce İran’ın vereceği tepki hakkında uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

Zarif Phoenix muhabirinin, “Biden’in Bercam’da ilk adımı atan olmayacağına göre Tahran’ın tutumu ne olacak?” sorusuna ilişkin şöyle dedi:
Hala Amerikalıların, politikalarında bir toparlamaya ve nihai kararı almaya varamadıklarını ve bu yüzden Beyaz Saray mecburen Biden’in tutumunu bir kaç kez düzeltmek zorunda kalacağını düşünüyorum.

Zarif sözlerini şöyle sürdürdü:
Amerkia’nın Bercam’dan ayrıldığı tamamen açıktır ve kuralları gereği bu ülke nükleer anlaşmayı ihlal eden siysetler sürecini durdurmalı ve yaptırım siyasaetlerini iptal etmelidir.

Dışişleri bakanı iki tarafın kendi tutumlarında diretmeleri durumunda müzakere sürecinin çıkmaza gireceği ihtimali konusundaki soruya da “bu konuda İran karşı tarafa hiçbir imtiyaz vermeyecektir ve kanaatimce bu ilişkide bir çıkmaz yoktur” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.