Zarif bölgenin tehlikeli durumundan ABD’yi sorumlu tuttu

  • 19 Ocak 2020
  • 697 kez görüntülendi.
Zarif bölgenin tehlikeli durumundan ABD’yi sorumlu tuttu

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Batı Asya bölgesine hakim olan şimdiki tehlikeli durumdan Amerika sorumlu olduğunu vurguladı.

Geçen hafta Hindistan ziyareti sırasında Timesnow kanalına konuşan ve Cumartesi günü yayımlayan Dışişleri Bakanı Zarif, bölgeye hakim olan tehlikeli durumun baş nedeni ABD’nin kibirli ve küstahça tutumu olduğunu belirterek şöyle dedi: Amerika tüm işlerini kendi ufkundan değil de, Batı Asya bölgesinde yaşayan insanların ufkundan görüyor.

Zarif ayrıca, Amerika terör devletinin General Süleymani’ye terör saldırısı düzenlemesinden sonra bölge ülkelerinde kamuoyu şehit Süleymani’ye destek vermesine işaretle, Amerika General Süleymani’yi şehit ettikten sonra dünyanın birçok yerinde onu saygı ile andıklarını bilmesi gerektiğini kaydetti.

Zarif, General Süleymani cinayetine sadece IŞİD, ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo sevindiklerini belirtti.

Zarif, Amerika’nın İranlı büyük General Kasım Süleymani’ye suikast düzenlemesinden sonra bölgede şartlar çok tehlikeli boyutlara ulaştığını, bu duruma yol açan etken ise Amerikalıların kibirli ve küstahça tutumları olduğunu vurguladı.

Yeni Delhi’ye Raisina forumuna katılmak üzere geldiğine de işaret eden Dışişleri Bakanı Zarif, Hindistan önemli bir aktör olduğunu ve bu yüzden Tahran yönetimi Yeni Delhi’den bölgede gelecekteki iş birliği sürecinde müspet rol ifa etmesini beklediğini ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.