Zarif: Endonezya ile ilişkilerimiz iyi

  • 14 Ekim 2015
  • 857 kez görüntülendi.
Zarif: Endonezya ile ilişkilerimiz iyi

ran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, İran’a gelen Endonezya Dışişleri Bakanı Retho Marsudi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Endonezyalı mevkidaşının İran’a yaptığı ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, İran ve Endonezya’nın her zaman iyi ilişkiler içinde olduğunu ifade etti.

İran ve ASEAN ülkeleri arasındaki işbirliklerine de değinen Zarif, “Endonezya ile siyasi ve farklı alanlarda olumlu işbirliklerimiz vardır. Terörizmle mücadele konusunda iki ülke arasında önemli ilişkiler mevcuttur” dedi.

Dışişleri Bakanı Zarif, farklı ekonomi dallarında İran ve Endonezya’nın işbirliği yaptığını belirterek, “İki ülke yetkililerinin katılımıyla ortak ekonomi komisyonu düzenledik” açıklamsını yaptı.

Zarif, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Cakarta’ya düzenlediği ziyaret çerçevesinde Endonezya Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeye değinerek, İran ve Endonezya’nın İslam dünyasında ortak görüşlere sahip olduğunu ifade etti.

Mina’daki faciaya da işaret eden Dışişleri Bakanı Zarif, mevkidaşıyla düzenlediği görüşmede Mina’daki facianın da ele alındığını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.