Zarif: Esad’la ilgili düşüncemiz değişmedi

  • 17 Ağustos 2015
  • 853 kez görüntülendi.
Zarif: Esad’la ilgili düşüncemiz değişmedi

Moskova’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Zarif Esad’ı Suriye’nin meşru lideri olarak görmeye devam edeceklerini söyledi

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki bakanın gündeminde, İran’ın 5+1 ülkeleri ile nükleer programı konusunda imzaladığı anlaşma, Suriye krizi ve IŞİD’le mücadele başlıkları vardı.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Suriye ile ilgili görüşlerinin değişmediğini, Beşşar Esad’ı hala ülkenin meşru lideri olarak gördüklerini söyledi.
Zarif, 5+1 ülkeleri (BMGK daimi üyeleri ve Almanya) ile imzaladıkları nükleer program anlaşması hakkında ise bunun Rusya’yla ilişkilerinin gelişmesine imkan sunacağından emin olduklarını kaydetti.
Zarif şunları söyledi: “Viyana’da imzalanan anlaşmanın ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişimine büyük etki yapacağından eminiz. Anlaşma, ekonomi ve savunma dahil birçok alandaki işbirliğimize olumlu katkı sunacak.”
Tahran’ın Moskova ile ilişkilerine büyük anlam atfettiğini kaydeden İranlı Bakan, “Rusya ile ortak çıkarlarımız var. İşbirliğimizin artması için gereke her adımı atacağız” diye konuştu.
LAVROV: İLİŞKİLERİMİZİ YENİ BİR BOYUTA TAŞIYABİLİRİZ
Rus Bakan Lavrov ise Moskova’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki krizlerin barışçıl yoldan çözümü için İran ile sürdürdüğü işbirliğini artırmaktan yana olduğunu belirtti. Rus bakan, “Ülkelerimizin barış sağlanması için sürdürülen çabalara katılmasının, bölge halkının çıkarlarına uygun sonuçlar getireceğinden eminim” ifadelerini kullandı.
Tahran-Moskova ilişkilerine de değinen Lavrov, “Ülkelerimiz ikili ve uluslararası ilişkilerin tüm alanlarında yapıcı işbirliği yürütüyor. Çok yoğun ve üst seviyede iletişime sahibiz, bakanlıklarımız arasında yoğun istişareler gerçekleştiriliyor” dedi. Lavrov, Rusya ve İran ilişkilerinin yeni bir boyuta taşınması için gereken her türlü imkana sahip olduklarını da vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.