Zarif: Hem Şii hem Sünniler terörizmin kurbanı

  • 05 Temmuz 2016
  • 724 kez görüntülendi.
Zarif: Hem Şii hem Sünniler terörizmin kurbanı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Medine’de yaşanan patlamaya tepki göstererek, “Artık teröristlerin geçmediği, ihlal etmediği kırmızı çizgi kalmamıştır” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün sosyal paylaşım sitesi Twiter’den yaptığı açıklamada, “Teröristlere karşı birlikte olunmaması halinde hem Sünni hem Şii müslümanların kurban olmaya devam edecek” diye belitti.

Daha önce de İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan’ın Mescid-i Nebevi yakını ve Kadif bölgesinde yaşanan patlamaları kınamıştı.

Behram Kasımi, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla dert ortaklığı içinde olduklarını bildirirken; İran’ın daha önce de vurguladığı gibi terörizmin her çeşidinin dünyanın neresinde olursa olsun kınanması gerektiğini ve bununla mücadele için, terörizmin yayılmasına neden olan sebeplerinin bulunarak ciddi olarak mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi.

Kasımi, bugün bölgede kontrol edilemeyen terörizmin hiçbir sınır ve milliyet tanımayan bir bela olduğunu ve buna karşı bölgesel ve uluslararası ortak işbirliğinin dışında da mücadele yolunun olmadığını söyledi.

Dün akşam Medine’de Mescid-i Nebevi yakınında ve Suudi Arabistan’ın doğusunda yer alan Kadif bölgesinde bir camide meydana gelen patlamalarda 4’ü güvenlik görevlisi 6 kişi ölürken 5 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.