Zarif: Hizbullah, bütün İslam aleminin gurur kaynağı

  • 28 Aralık 2015
  • 831 kez görüntülendi.
Zarif: Hizbullah, bütün İslam aleminin gurur kaynağı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Hizbullah’ın İslam ülkeleri için bir övünç kaynağı oluşturduğunu belirtti.

 İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran’da Lübnan’ın Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile bir araya geldi.

Zarif, Hizbullah’ın bölge gelişmelerindeki rolüne değinerek, bu hareketin yaklaşımının Lübnan halkının güçlenmesi ve birliğine yönelik olduğunun altını çizdi.

Bölgede bazı ülkelerin tutumunu da eleştiren Zarif, “Kimi ülkeler evhama kapılarak, bölgenin siyasi ve sosyal yapısını gözardı etmeyi ve İslam ümmetinin menfaatlerine karşı hareket etmeyi benimsiyor” diye konuştu.

Lübnan gelişmelerine de işaret eden Zarif,” Peygamberimizin asıl ilke ve öğretilerinden esinlenirsek, İslam alemi daha iyi bir konuma sahip olabilecek” diye açıkladı.

İran bütün uluslararası olaylara karşı titizlilikle tavır sergiledi

Lübnan’ın Hüzbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şehy Naim Kasım da Lübnan ve Suiye’nin son gelişmeleri ve Hizbullah’ın İsrail’in komplolarına karşı yürüttüğü politikalardan bahsederek, İran’ın bütün uluslararası ve bölgesel olaylara karşı akıllı bir şekilde yaklaştığını bildirdi.

İslami Vahdet Konferansı’nın güzel sonuçlara vesile olmasını da dileyen Kasım, İslam ülkelerinin bütün alimleri, düşünürleri ve politikacılarının bu konferansın sonuçlarına bakarak, dar görüşlülüğü aşabilmelerini umduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.