Zarif: İran aleyhindeki tehditler etkisizdir

  • 20 Şubat 2017
  • 993 kez görüntülendi.
Zarif: İran aleyhindeki tehditler etkisizdir

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran aleyhindeki tehditlerin etkisiz olduğunu belirterek, İran’la saygılı konuşulması gerektiğini söyledi.

Fars haber ajansına göre, Zarif, Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte, Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşmayla ilgili olarak  İran aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek, ”O bu anlaşmanın yerinde kalacağını çok iyi biliyor” dedi.

Zarif, bu anlaşmanın ikili bir anlaşma olmayıp aksine çok yönlü bir anlaşma olduğunu belirterek, bu anlaşmayla ilgili yeniden müzakerelerin ise imkansız olduğunu söyledi.

Amerika’nın hatta tek başına İran’a karşı  anlaşmadan geri çekilmesi halinde İran’ın da çeşitli seçeneklerle cevap vereceğini belirten İran dışişleri bakanı, ayrıca ABD’nin yeni dışişleri bakanıyla  görüşme ihtimalini reddetmedi.

İslami İran dışişleri bakanı, İran dahil 7  İslam ülkesi vatandaşlarının Amerika’ya girişlerinin yasaklanması konusuna da temasla, bu durumun başta Avrupa Parlamentosundaki İranlılar olmak üzere bütün İranlılar aleyhinde bir girişim olduğunu zira Avrupa’da parlamento üyesinin bir çoğununu ve bakanlarının İran’da doğduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.