Zarif: İran bölge ülkelerinin hayrını istemekte

  • 05 Mart 2017
  • 888 kez görüntülendi.
Zarif: İran bölge ülkelerinin hayrını istemekte

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri Bakanı, bölge ülkelerinin tahran ile teamül ve görüşmeden başka bir çarelerinin olmadığını, çünkü İran’ın her zaman bölgenin hayır ve salahını istediğini bildirdi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, bölgesel meselelerin çözümü için görüşme ve teamülün devam etmesi zaruretini hatırlatarak, İran’ın bölgesel bazda kendi çıkarlarını kendi komşuları ile iyi ilişkiler, işbirliği, teamül ve görüşmelerde bildiğini söyledi.

Bazı ülkelerin yanlış seçim ve siyasetlerle bölge üzerindeki nüfuz ve etkinliklerini azalttıklarını belirten Zarif, bazı bölge ülkelerinin ne yazık ki teröristlere destek verdiklerini v ekendi sorunlarını bölgeye yaymak suretiyle kendi girişimlerinin sorumluluğunu kabul etmek istemediklerini belirtti.

İran’ın kendi komşularından, geçmiş siyasetlerini gözden geçirmelerini ve sahih bir çizgide hareket etmelerini istediğini belirten İran dışişleri bakanı, Suudi rejiminin son girişimleri ve İran aleyhindeki yanlış siyasetlerine de temasla, Suudi yetkililerin mevcut şartları diyalog ve teamül yönünde kullanmaları gerekirken, kendi yanlış siyasetlerinde ısrar ederek bölgedeki kaosu daha da artırmaya çalıştıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.