Zarif: İran gerekirse kendini savunur

  • 25 Nisan 2019
  • 1.153 kez görüntülendi.
Zarif: İran gerekirse kendini savunur

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İran başkaları ile çatışma ve savaşma peşinde olmadığını, ancak gerekirse de kendini savunacağını vurguladı.

Dışişleri Bakanı Zarif Çarşamba günü İran’ın BM New York binasındaki temsilciliğinde Reuters haber ajansına verdiği mülakatta, ABD Başkanı Donald Trump İran ile savaş peşinde olmadığını, ancak bazıları onu böyle bir savaşa sürüklemeye çalıştıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif, aralarında ABD milli güvenlik danışmanı John Bolton ve korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun da bulunduğu B takımı, Trump’ı İran ile savaşmaya sürüklemeye çalışanlar olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Zarif, Amerika’da izlenen şimdiki politikaları üreten zümre müzakere ile bir çözüm yolu bulmaktan yana olmadıklarını, bu zümre daha ileride daha büyük bir krize dönüşebilecek hadiseleri tasarlama peşinde olduklarını vurguladı.

Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na yönelik yaptırımlarını da içi boş niteleyen Dışişleri Bakanı Zarif şöyle dedi: Eğer Amerika eskisi gibi teamül kurallarına uyar ve mevcut iletişim kanalları ve protokollere uyarsa, Fars körfezindeki varlığı istikrarsızlığa yol açmasına karşın İran Amerika’ya karşı herhangi bir harekette bulunma niyetinde olmadığını belirtmeliyim.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Salı günü “uluslararası barış için çok yönlülük ve diploması” günü oturumuna katılmak ve bir konuşma yapmak üzere New York’a gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.