Zarif: İran İslam Cumhuriyeti eşsiz imkanlara sahiptir

  • 17 Şubat 2019
  • 1.485 kez görüntülendi.
Zarif: İran İslam Cumhuriyeti eşsiz imkanlara sahiptir

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif İran İslam Cumhuriyeti Ortadoğu bölgesinde eşsiz imkanlara sahip olan güçlü bir devlet olduğunu belirtti.

Muhabirimizin Münih’ten bildirdiğine göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Cumartesi günü Münih’te İranlılarla görüşmesinde İran’da eğitimli gençlerin ve seçkin hekimlerin varlığı ülkenin seçkin özellikleri olduğunu belirtti.

Amerika ve korsan İsrail İran milletini hedef aldıklarını belirten Dışişleri Bakanı Zarif, Amerika Başkanı Yardımcısı Mike Pence’in İran devletini Nazi devletine benzetmesine gösterdiği tepkide de, insan bu kadar cahillikten esef duyuyor, şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Zarif Münih güvenlik konferansına katılmak üzere Almanya’ya gitmişti.

Dışişleri Bakanı Zarif gittiği Almanya’da Münih güvenlik konferansının kulisinde bazı yetkililerle ikili görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Zarif, konferansın kulisinde Ermenistan Dışişleri Bakanı ile bir araya gelerek ikili ilişkileri ve Karabağ münakaşasını görüştü.

Zarif ayrıca Lübnan Savunma Bakanı ile görüştü; görüşmede Suriye’de son durum ele alındı.

Zarif daha sonra BM Genel Sekreter Yardımcısı ile Bercam nükleer anlaşması, 2231 sayılı kararnameyi ve Avrupa’nın mali kanalı INSTEX’i ve ayrıca Afganistan, Yemen, Suriye ve Lübnan durumlarını ele aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.