Zarif: İran’ın çevresindeki bazı ülkelerin hayat mematı, büyük güçlere bağlıdır

  • 17 Aralık 2017
  • 918 kez görüntülendi.
Zarif: İran’ın çevresindeki bazı ülkelerin hayat mematı, büyük güçlere bağlıdır

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran İslam Cumhuriyeti’nin çevresindeki bazı ülkelerin NATO veya nükleer güçlerin koruma şemsiyesi altında olduğunu belirterek, bu ülkelerin hayat mematının büyük güçlere bağlı olduğunu ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Tahran’da düzenlenen İran Ceza Kanunu’nda İnsan Hakları konulu bir seminerde yaptığı konuşmada, İran’ın çevresindeki bazı ülkelerin ABD Başkanı Donald Trump’ın hapşırığıyla titrediğini ve gülümsemesiyle de sarhoş olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Zarif, insan haklarının İran İslam Cumhuriyeti için önemli olduğunu belirterek, İran’ın İslami olduğu için halkın velinimet olduğuna vurgu yapıp, insan haklarına saygı duyduğunu kaydetti.

Zarif ayrıca, insan haklarını İran İslam Cumhuriyeti nizamı için stratejik bir değere sahip olduğunu, İran’ın hayat mematının bu haklara saygı duymasına bağlı olduğunu ifade etti.

Dışişleri, Tahran’ın dış politikası hakkında ise, İran İslam Cumhuriyeti’nin dışarıya bağımlı olmamak ve müstazafların haklarını savunma temeli üzerine kurulu olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.