Zarif: İran’ın Suriye’ye yönelik politikası açık, mantıklı ve değişmez prensiplere sahip

  • 04 Kasım 2015
  • 851 kez görüntülendi.
Zarif: İran’ın Suriye’ye yönelik politikası açık, mantıklı ve değişmez prensiplere sahip

İran Dışişleri Bakanı, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat’la bir araya geldi. Görüşmede Zarif, İran’ın Suriye’ye yönelik politikasının açık, mantıklı ve değişmez prensiplere sahip olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat bugün Tahran’da bir araya geldi.

Görüşmede İran Dışişleri Bakanı, Suriye halkına herhangi bir tutumun dayatılmaması gerektiğine vurgu yapıp, Tahran’ın Suriye halkının kendi geleceği ve kaderi için karar vermesi gerektiğine inandığını, başkalarının olsa olsa, Suriye’de siyasi sürece ve krizin çözümüne katkı sağlama rolü ifa edebileceklerini ifade etti.

Suriye konulu Viyana konferansına da değinen Zarif, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye meselesinin siyasi çözümü olduğuna inandığını ve bu konferansın siyasi çözüm doğrultusunda iyi bir hareket olduğunu, konferansta, tutumlarını net ve şeffaf olarak ortaya koyduklarını kaydetti.

Görüşmede, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikdat, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın İslam İnkılabı Rehberi ve Cumhurbaşkanı’na sıcak selamlarını taşıdığını ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye halkına desteğinin tarihe geçeceğini belirten Mikdat, İran’ın tutumunun her daim Suriye halkı ve hükümetince takdirle karşılandığını ifade etti.

Faysal Mikdat, dün İranlı yetkililerle görüşmek üzere Tahran’a gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.