Zarif: İslam İnkılabı Muhafızları’nı terörist olarak nitelemenin, ABD için bir yararı yok

  • 25 Şubat 2017
  • 1.200 kez görüntülendi.
Zarif: İslam İnkılabı Muhafızları’nı terörist olarak nitelemenin, ABD için bir yararı yok

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD’nin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu terör örgütü listesine alma olasılığına işaretle, bunun ABD için hiçbir yararı olmayacağını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün katıldığı bir merasimin kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın İslam İnkılabı Muhafızları’nın bölge ülkelerine tekfirci teröristler, IŞİD ve Nusra Cephesi başta olmak üzere teröristler karşısında en fazla destek verdiğini itiraf ettiği bir sırada ABD’de bu plan konuşulduğunu ifade etti.

Zarif, bu olası girişimin, bu planı destekleyenlerin iç yüzünü daha net ortaya koyacağını ve bu beyhude hareketlerin bir etkisi olmayacağını vurguladı.

Güvenilir kaynakların bildirdiğine göre, ABD güvenlik servislerinin uyarısının ardından Beyaz Saray, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu “terörist” olarak ilan etme kararından vazgeçmiştir.

İran Dışişleri Bakanı, UAEA’nın dün yayınlanan ve İran’ın nükleer anlaşmayı yerine getirdiğine vurgu yapan raporuna da temasla, İran’ın nükleer anlaşmanın yürürlüğe girdiği ilk günden beri, ABD’nin sözünü tutmamasına rağmen yükümlülüklerine yerine getirdiğini belirtti.

Zarif sözlerinin devamında bölgedeki huzursuzlukların sürmesinin bölge halkının lehine olmadığına , İran, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de ateşkes sağlama yönündeki işbirliğine temasla, bütün bölge ülkelerinin işbirliğinin faydalarını kavramaları gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.