Zarif: KOEP, İran halkının direnişinin bir ürünüdür

  • 17 Ağustos 2016
  • 822 kez görüntülendi.
Zarif: KOEP, İran halkının direnişinin bir ürünüdür

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uygulanmasındaki başarının, İran halkının direnişi sonucu olduğunu bildirdi.

Dün İRİB haber ajansına açıklamada bulunan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad, Zarif, yaptığı açıklamada KOEP’in icrasının bir çok alanda çok başarılı olduğunu ve bunun nedeninin de İran halkının direnişi olduğunu söyledi.

Şu anda petrol ihracatının yaptırım önceki duruma geldiğini ve İran’ın bloke edilmiş paralarını geri getirme imkanının oluştuğunu belirten İran dışişleri bakanı, İran ve Avrupalı ortakları tarafından Amerika’ya yönelik yapılan baskılara da temasla, ABD’nin KOEP ile ilgili zayıf davrandığını fakat İran ve Avrupalı ortaklarının baskılarıyla ABD taahhütlerinin de sırf kağıt üzeride kalmamasını beklediklerini söyledi.

Bugün İslami Şura Meclisinde Dış Politika ve Savunma Komisyonundaki milletvekilleri tarafından 8 soru yöneltildiğini ifade eden Zarif, KOEP uygulanmasının başarısının İran halkının direnişine bağlı olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.