Zarif: “Mike Pence”‘nin sözleri gülünçtür

  • 17 Şubat 2019
  • 1.557 kez görüntülendi.
Zarif: “Mike Pence”‘nin sözleri gülünçtür

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD başkan yardımcısı Mike Pence’nin, İran karşıtı açıklamalarının devamında, İran’ı, Nazi hükümetine benzemesinin küstahlık olduğunu söyledi.

ABD başkan yardımcısı Mike Pence, cuma günü  Varşova’da İran karşıtı zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından  İran’a karşı anti-Semitizm iddialarını dile getirdi.

İran’ın dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, haftalık Alman Der Spiegel’le yaptığı konuşmada, ABD başkan yardımcısının İran karşıtı saçmalıklarının  “komik” olduğunu ve “İran’ın her zaman Yahudilerin hamileri ve Siyonist işgale karşı olduğunu” söyledi.

Zarif ayrıca İran’ın füze programının askeri gücü ve gelişimine de temasla, ”Batı Asya bölgesi silahlarla dolu ve İran’ın kendisini savunması gerekiyor.” dedi.

İran dışişleri bakanı, Fars Körfezi ülkelerinin yalnızca 2018’de 100 milyar dolarlık silah satın aldığını söyleyerek, İran’ın kendini savunmasının en tabii hakkı olduğunu söyledi.

Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den ABD birliklerini geri çekme konusundaki sözlerini ise şöyle yorumladı: “ABD’nin Batı Asya bölgesindeki müdahalesiyle birlikte, bölgede kaçırma, aşırıcılık, terörizm ve istikrarsızlık ortaya çıktı ve  bu yüzden Amerika’nın Suriye’den çekilmesi yeterli değil”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.