Zarif: Nükleer anlaşma, diplomasi zaferidir

  • 16 Şubat 2016
  • 770 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer anlaşma, diplomasi zaferidir
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Tahran ile 5+1 grubu arasında sağlanan nükleer anlaşmayı diplomasi zaferi olarak değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Belçika Dışişleri Bakanlığı Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Egmont’ta yaptığı konuşmada, Avrupa’daki yıkıcı savaşları hatırlatarak, bu yüzden Avrupa’nın İran ile BM Güvenlik Konseyi ve Avrupa üyeleri arasında sağlanan nükleer anlaşmanın değerini bildiğini ifade etti.

Zarif, nükleer müzakere ve anlaşma yoluyla Batı’nın İran’ın nükleer programının barışçıl olduğunu test edebildiğini, karşılığında İran’a yönelik yaptırımların kalktığını belirtti.

Avrupa’nın karşılaştığı çevre sağlığı, güvenlik ve terörizm krizleri hakkında ise, başkalarının güvenliği olmadan onların güvende olmasının beklenmemesi gerektiğini belirten Zarif, şiddet ve radikalizmin bir ülke ile sınırlı kalmadığını, bugün Suriye, Irak, Libya ve Afganistan’da yaşanan şiddet ve radikalizmin sadece bu ülkelerle sınırlı olduğunu ve diğer bölgelere sıçramadığını ifade etmenin mümkün olmadığını, IŞİD ve Nusra’nın da bir ülkeyle sınırlı görmemek gerektiğini ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, şiddet ve radikalizmin yeniden tanımlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.