Zarif: Trump her zaman nükleer anlaşmayı ortadan kaldırma peşinde olmuştur

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
Zarif: Trump her zaman nükleer anlaşmayı ortadan kaldırma peşinde olmuştur

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, twitter özel sayfasında yaptığı açıklamada, ”Amerikan başkanı her zaman nükleer anlaşmayı ortadan kaldırma peşinde olmuştur” dedi.

Amerikan başkanı Trump, dün sabah yaptığı açıklamada, İran ile 5+1 grubu (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) arasındaki Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmaya temasla, ‘İran, KOEP’e bağlı olmamıştır”  iddiasını tekrarladı.

İran dışişleri bakanı Zarif, twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Trump inzivaya itilmemek için nükleer anlaşmadan çıkma bahanesiyle İran’ı suçlu göstermeye çalışıyor” dedi.

İran dışişleri bakanı, bu açıklamaların, Trump’ın nükleer anlaşmanın ruhunu çiğnemesi ve anlaşmanın Amerika tarafından hedef alınmasının göstergesi olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanı Zarif, bir süre önce de, Amerika’da  yeni hükümetin İran’ın, nükleer anlaşmadan yararlanmasını önleme peşinde olduğunu bildirmiş ve bu girişimlerin nükleer anlaşmanın ruhuna aykırı ve nükleer anlaşmanın çiğnenmesi olduğunu bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.