Zarif: Trump, İran politikasını değiştirmek zorunda kalacak

  • 07 Kasım 2018
  • 1.205 kez görüntülendi.
Zarif: Trump, İran politikasını değiştirmek zorunda kalacak

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı’nın bir süre sonra İran’a karşı politikasını değiştirmek zorunda kalacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin İran’a karşı yeni yaptırımlarına işaretle, İran halkını “tarihe imza atan bir millet” olarak niteleyerek, ABD’nin yaptıklarından pişman olacağını bildirdi.

ABD’nin İran karşıtı yaptırımlarına ilişkin Zarif, şu açıklamalarda bulundu: “Amerikan hükümeti dün altı aydır işaret ettiği ve İran halkını doğrudan hedef alan yaptırımlarını yürürlüğe koydu. Yaptırım listesini genişletmek için kapanan kurumları da listesine eklemiş. Bu çaresizliklerinin göstergesidir. Onlara İsrail ile birlikte birkaç küçük devletten başka kimse destek çıkmadı. ABD Dışişleri Bakanı ile Hazine Bakanı, dün açıklama yaparken uluslararası toplumun fikir birliğinden öfkelendiğine tanık olduk.”

Zarif, “İran halkını hükümetten uzaklaştırmayı amaçlayan yaptırımların bütünlüğümüzü zedelemesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Hükümetin İran halkının yaptırımlardan etkilenmemesi için elinden geleni yapacağını belirten Zarif, “Vatandaşların refahı için her şeyi yapacağımızı garanti edebilirim.” açıklamasını yaptı.

“Halkına bile politikalarının çıkarları doğrultusunda olduğunu kanıtlamayan ve Siyonistler ile Suudilerin cinayetlerini örtbas etmeye çalışan bir hükümeti kötü günler beklediğinden eminiz.” ifadesini kullanan Zarif, şunları kaydetti:

“Tabii ki, geçmişte ABD’nin önceki hükümetleri aynı sesler ve saygısızlıklarıyla İran halkına karşı böylesi eylemlerde bulundular, fakat tecrübe birikimleri arttıkça, politikalarını İran lehine değiştirdiler. Trump hükümetinin de bir süre sonra yaptırımların İran halkının azmini etkileyemeceği sonucuna varacağına inanıyorum.”

Bunlara ilave olarak Bakan Zarif, “Direnme, büyük çaba ve kendine güvenle tarihin yönünü değiştirmeyi başaran İran halkı, bu kez de aynısını yapacaktır. ABD ise mantık dışı eylemlerinden pişman olacak.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.