Zarif: Yaptırım bağımlısı olan ABD, başka bir yenilgi aldı

  • 03 Ekim 2018
  • 1.681 kez görüntülendi.
Zarif: Yaptırım bağımlısı olan ABD, başka bir yenilgi aldı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Uluslararası Adalet Divan’ın Tahran’ın Washington aleyhinde açtığı davada, İran lehine verdiği karara işaretle, bunun yaptırım bağımlısı olan ABD için başka bir yenilgi olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif bugün twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararının yaptırım bağımlısı olan ABD yönetimi için başka bir yenilgi ve kanun hakimiyeti için bir zafer olduğunu kaydetti.

Bakan Zarif, ABD’nin yakıcı ve tek taraflı girişimlerine karşı uluslararası camianın toplu şekilde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) İran kararıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Tahran olarak Birleşmiş Milletler’in temel dayanağı olan Uluslararası Adalet Divanı’nda ABD’nin yasadışı bir şekilde nükleer anlaşmadan çekilerek İran’a yönelik yaptırımları geri getirmesine ilişkin alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz” ifadesine yer verildi.

Yazılı açıklamada, “UAD’nin oybirliğiyle aldığı karar, İran İslam Cumhuriyeti’nin meşruiyetinin ve ABD’nin İran halkına karşı uyguladığı yaptırımların yasadışı ve acımasızlığının açık bir göstergesidir” belirtildi.

İran’la yapılan nükleer anlaşmayı onaylayan BM Güvenlik Konseyi 2231 nolu kararının Uluslararası Adalet Divanı tarafından da kabul edildiği kaydedilen açıklamada, İran’ın bu kararla ilgili UAD ile aynı görüşte olduğu bildirildi.

Söz konusu açıklamada, “Uluslararası Adalet Divanı tarafından çıkarılan karar, ABD hükümetinin izlediği yanlış politikalar ve diğer ülkelere yönelik aşırı isteklerden ötürü günden güne izole bir hale geleceğini göstermektedir. Bu devlet, kötü alışkanlığı olan diğer ülke halklarına karşı uyguladığı zalimce ve gayrimeşru yaptırımlarından vazgeçerek uluslararası toplumda sorumluluk sahibi ve normal bir ülke haline dönüşmeli” ifadelerine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.