Zarif’ten Trump’a: Nükleer anlaşmadan daha iyi bir anlaşma elde edemeyeceksin

  • 02 Mart 2019
  • 1.508 kez görüntülendi.
Zarif’ten Trump’a: Nükleer anlaşmadan daha iyi bir anlaşma elde edemeyeceksin

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD ile Kuzey Kore arasındaki zirvenin sonuçsuz kalması üzerine ABD Başkanı Donald Trump’a nükleer anlaşmadan daha iyi bir anlaşma elde edemeyeceğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, ABD ve Kuzey Kore arasında  müzakerelerin yenilgiye uğramasına temasla, ‘Başkan Trump, artık tantanalı gösteriler ve yanar dönerlikle ciddi bir diplomasi ortaya konulamayacağının farkına varmalı’ dedi.
İslami İran Dışişleri Bakanı Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında ABD Başkanı Trump’ın diplomatik yaklaşımını alaya aldı. Trump’ın tek taraflı çekildiği nükleer anlaşmaya işaret eden Zarif, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başkan Trump, artık tantanalı gösteriler ve yanar dönerlikle ciddi bir diplomasi ortaya konulamayacağının farkına varmalı. 150 sayfadan oluşan  nükleer anlaşmanın her bir kelimesini şekillendirmek için 10 yıla ek olarak iki  yıl ve tam anlamıyla binlerce saat süren görüşmeler yapıldı. Asla daha iyi bir anlaşma elde edemeyeceksin.”

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile önceki gün Vietnam’ın başkenti Hanoi’de yaptığı zirveden anlaşmaya varamadan ayrılmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, zirveden sonuç çıkmamasını, “Başkan Trump, İran’la yapılan nükleer anlaşma hatasını, Kuzey Kore veya herhangi biriyle yapmaz’ ifadeleriyle değerlendirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.