Zarif’ten Trump’a: Uluslararası ilişkiler güzellik yarışması değil

  • 08 Ağustos 2018
  • 1.529 kez görüntülendi.
Zarif’ten Trump’a: Uluslararası ilişkiler güzellik yarışması değil

“Hatırlatma: Uluslararası ilişkiler; klişeleşmiş bir temenni vasıtasıyla dünya barışından bahsedilen bir güzellik yarışması değil, aynı zamanda dünya barışı için savaş yaratmayı ön planda tutan bir kavgacının iddia etmesi de ilk değil”

Beyaz Saray’daki üst yöneticilere hitap eden İran Dışişleri Bakanı Zarif, uluslararası ilişkilerin güzellik yarışması olmadığını belirtti.

Beyaz Saray’daki üst yöneticilere hitap eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Twitter hesabında şu yazıyı paylaştı:

Zarif’in paylaşımında, “Büyük harflerle tweet yazma, kötü huyluluk ve kargaşa dünyanın ABD’nin tek yanlılığından yorulduğunu değiştirmez. ABD’nin ticareti durarak yüz binlerce iş fırsatı ortadan kaldırılması bizim için önem taşımıyor, fakat dünya Twitter üzerinden yapılan dayatmaları benimsemeyecektir. Şüpheniz varsa eğer AB başta olmak üzere Çin, Rusya ve diğer ticari ortaklarımızdan sorabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a uygulanmaya başlayan yaptırımların ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran’la iş yapan, ABD ile yapamayacak” ifadelerini kullanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.