Zenginler, Suudi Arabistan’dan mallarını kaçırıyor

  • 11 Kasım 2017
  • 1.233 kez görüntülendi.
Zenginler, Suudi Arabistan’dan mallarını kaçırıyor

Suudi Arabistan`da prenslerin ve bakanların gözaltına alınmasına neden olan soruşturma sonrası ülkenin zenginleri varlıklarını yurtdışına çıkarıyor.

Suudi Arabistan’da 5 Kasım’da başlayan soruşturma kapsamında aralarında prensler, bakan, bakan yardımcıları, eski bakanlar ve iş adamlarının olduğu onlarca kişinin “yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla” gözaltına alınması sonrası ülkenin zenginleri varlıklarını yurt dışına çıkarmaya uğraşıyor.

Bloomberg International’ın ulaştığı altı kaynağa göre nakit ve likit kaynakların Suudi Arabistan’dan diğer Körfez ülkelerine geçişi için  milyarder ve milyonerler, bankalarla, varlık yöneticileriyle ve danışmanlarla görüşmeye başladı. Gerekçe ise söz konusu kaynakların dondurulması ya da el konulması endişesi.

Cumartesi günü 11 Prens, dört bakan, eski bakanlar ve holding sahiplerinin de içlerinde bulunduğu onlarca kişi gözaltına alınmasının ardından Reuters haber ajansı, ülkede ikinci dalga gözaltıların başladığını duyurdu.

Bugüne kadar  dondurulan 1700 hesapta 800 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Körfez yatırımcıları, salı günü Dubai hisselerinde 92,5 milyon dolarlık satış yaptı. Bu miktar, şubattan bu yana en yüksek seviye.

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, 19 Suudi vatandaşına ait finansal hesapların bilgilerine ulaşmak istediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.