​Filistin Müftüsü: Kudüs’ün Başkent İlan Edilmesi Bölgeye Felaket Getirir

  • 03 Aralık 2017
  • 2.261 kez görüntülendi.
​Filistin Müftüsü: Kudüs’ün Başkent İlan Edilmesi Bölgeye Felaket Getirir

Kudüs ve Filistin Diyarı Müftüsü, Mescid-i Aksa imam ve hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, Amerikan yönetiminin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesinin tehlikesine dikkat çekti.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (3 Aralık Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağına ve Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan edeceğine dair haberler olduğunu söyledi.

Hüseyin, kararın hayata geçirilmesi halinde bunun sadece Filistinlilere değil tüm Araplara ve Müslümanlara açıkça saldırı anlamına geleceğini ifade etti.

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e naklinin uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çeken Hüseyin, Kudüs’ün işgal altında bir kent olduğunu hatırlattı.

Hüseyin, kararın bölge barışına hizmet etmeyeceğini belirterek, bilakis bölgeye savaş ve istikrarsızlık getireceğini söyledi.

Kudüslülerin, Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların Kudüs’ü ne pahasına olursa olsun savunacağını bildiren Hüseyin, Amerika’nın kararlarıyla Filistinlileri ikinci plana ittiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.