​Filistinli Gençlerin Balonları Yahudi Yerleşkelerinde 7 Yerde Yangına Yol Açtı ​

  • 23 Eylül 2018
  • 2.216 kez görüntülendi.
​Filistinli Gençlerin Balonları Yahudi Yerleşkelerinde 7 Yerde Yangına Yol Açtı ​

Filistinli gençlerin uçurduğu yangın çıkarıcı balonlar dün akşam (22 Eylül Cumartesi) Gazze Şeridi’ne yakın Yahudi yerleşkelerinde yedi yerde yangına yol açtı.

İşgalcilere ait Mivzak Live sitesinde yayınlanan konuyla ilgili haberde, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşkelerinin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlara müdahale ettiği ve yangınlardan birinin Netivot kentinin batı girişinde çıktığı belirtildi.

Filistinli gençlerin geçtiğimi günlerde Kahire’de yürütülen ateşkes görüşmeleri sırasında ara verdikleri Yahudi yerleşkelerine doğru yangın çıkarıcı balon uçurma eylemlerine yeniden başladıkları kaydedildi.

Gazze Şeridi’nden gönderilen balonlar ve uçurtmalar 30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başından bu yana işgal altındaki topraklarda onlarca yangın çıkardı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kâbus olmaya devam ediyor.

Uçurtma ve balonların Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşkelerinde çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına ve işgalcilerin yüklü miktarda maddi kayba uğramasına yol açıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.