​Hamas: Gösteriye Müdahale Halkımızı Birlik Mesajından Alıkoyamayacak ​

  • 14 Haziran 2018
  • 2.776 kez görüntülendi.
​Hamas: Gösteriye Müdahale Halkımızı Birlik Mesajından Alıkoyamayacak ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Ramallah kentinde dün akşam düzenlenen barışçıl gösterilere sert bir şekilde müdahale etmesini şiddetle kınadı.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri dün akşam Ramallah ve Nablus kentlerinde Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı protesto için düzenlenen gösterilere sert bir şekilde müdahalede bulunmuştu.

Göstericilere göz yaşartıcı bombalarla saldıran güvenlik görevlileri birçok göstericiyi darp etti ve bazılarını da gözaltına aldı.

Hamas Hareketi bugün (14 Haziran Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, gösteriye müdahalenin işgale karşı direnen Filistin halkına yapılmış gayri ahlaki bir saldırı olduğunu söyledi.

Bildiride, güvenlik birimlerinin siyasi iradenin onayıyla gerçekleştirdiği müdahalenin Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne uygulanan yaptırımları reddeden Filistin halkıyla ters düştüğünü açıkça gösterdiği belirtildi.

Hamas Hareketi, Gazze halkına uygulanan yaptırımları protesto gösterisine güvenlik birimlerin müdahalesinin Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukaya ortak olduğunu teyit ettiğini söyledi.

Filistin Yönetimi’nden sokağın sesine kulak vermesini isteyen Hamas, gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.