​İşgal Güçleri El-İseviyye’de Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

  • 28 Mart 2017
  • 2.928 kez görüntülendi.
​İşgal Güçleri El-İseviyye’de Filistinlilere Ait İki Evi Yıktı

İşgal belediyesine bağlı yıkım ekipleri bu sabah (28 Şubat Salı) Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye köyünde Filistinlilere ait iki evi ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle yıktı.

El-İseviyye’deki Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu’l-Hıms, yıkım ekiplerinin buldozerlerle ve işgal güçleri eşliğinde köye baskın düzenlediğini, evlerin çevresini kuşatarak yıkıma başladığını bildirdi.

Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ebu’l-Hıms, yıkılan evlerden ilkinin Ahmed Salih Ebu’l-Hıms’a ait ve 150 metrekare genişliğinde olduğunu, yıkım kararının 10 gün önce tebliğ edildiğini söyledi.

Yıkım kararına itiraz edildiğini belirten Ebu’l-Hıms, buna rağmen evin bu sabah sürpriz bir şekilde yıkıldığını ve çoğu çocuk sekiz kişinin evsiz kaldığını ifade etti.

Ebu’l-Hıms, El-İseviyye’de işgal güçlerinin yıktığı ikinci evin inşaat halinde ve 100 metrekare genişliğinde olduğunu bildirdi.

Filistinli aktivist, işgal yönetiminin El-İseviyye’de ve Kudüs’ün genelinde yıkımlarını artırdığına dikkat çekerek, yılbaşından bu yana El-İseviyye’de 12 evin yıkıldığını ve 200 ev hakkında da yıkım kararı verildiğini söyledi.

Ebu’l-Hıms, işgal belediyesinin El-İseviyye sakinlerine inşaat ruhsatı vermediğini ve ruhsat başvurularını türlü bahanelerle geri çevirdiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.