​İşgalci İsrail Mahkemesi Kudüslü genç kızı 6 yıl hapse mahkum etti

  • 06 Şubat 2017
  • 2.892 kez görüntülendi.
​İşgalci İsrail Mahkemesi Kudüslü genç kızı 6 yıl hapse mahkum etti

Kudüs kentindeki işgal rejimine ait Merkez Mahkemesi, dün (5 Şubat Pazar) 16 yaşındaki Filistinli esir genç kız Menar Şuveyki’yi altı yıl hapse mahkûm etti.

Kudüslü Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab, işgal mahkemesinin Şuveyki’nin Aralık 2015’te bir Siyoniste yönelik bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasını kabul ederek Filistinli genç kızın suçlu olduğuna karar verdiğini söyledi.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Ebu Asab, mahkemenin kararının işgal rejimi savcılığı ile işgal yönetimi ve Eski Belde semtinde bir İsrailliyi bıçaklamakla suçlanan Filistinli genç kızın avukatı arasında sağlanan anlaşmanın ardından geldiğini bildirdi.
Hasharon Cezaevi’nde tutulan Menar Şuveyki, işgal zindanlarında yatan Kudüslü en küçük esir olma sıfatını taşıyor.
İşgal mahkemesi Ocak ayında nihai hükmünü vermek için toplanmış fakat yargıç, işgal subayından esirle ilgili davranış raporu gelmediği gerekçesiyle karar duruşmasını ertelemişti.
Şuveyki, ilk kez 6 Aralık 2015’te Silvan beldesindeki okulundan çıktığı sırada çantasında bıçak taşıdığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.
Filistinli genç kız iki hafta sonra 21 Aralık’ta Eski Belde semtinde bir işgalciyi bıçakladığı iddiasıyla yeniden gözaltına alındı.

Terör rejimi  zindanlarında içlerinde çocuk yaşta Filistinlilerin de olduğu en az 7000 bin esirin bulunduğu bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.