1 Yıl Siyonist Rejim Zindanlarında Kalan Filistinli Milletvekili El-Burini, Serbest Bırakıldı

  • 15 Haziran 2015
  • 1.111 kez görüntülendi.
1 Yıl Siyonist Rejim Zindanlarında Kalan Filistinli Milletvekili El-Burini, Serbest Bırakıldı

İşgal güçleri İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerinden milletvekili Hüsni El-Burini’yi tam bir yıl işgal zindanlarında esir tuttuktan sonra dün (14 Haziran Pazar) serbest bıraktı.

Hamas Hareketi, sitesinde yayınladığı açıklamada, hareketin Filistin Parlamentosu’ndaki grubu “Değişim ve Islah” üyesi milletvekillerinin En-Nakab Sahra Cezaevi’nden serbest bırakılan milletvekili El-Burini’yi karşıladıklarını, milletvekilinin ailesinden ve arkadaşlarından çok sayıda kişinin de El-Halil’in güneyindeki Ez-Zahiriyye kontrol noktasında özgürlüğüne kavuşan El-Burini’yi karşılamak için toplandığını söyledi.

İşgal yönetimi, 59 yaşındaki milletvekili Hüsni El-Burini’nin serbest bırakılmasını 20 gün geciktirdi.

El-Burini, El-Halil’de üç Yahudi yerleşimcinin kaçırılıp öldürülmesi olayının ardından Hamas üyelerine ve liderlerine yönelik başlatılan operasyonlar sırasında 15 Haziran 2014’te işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.

İşgal güçlerinin bugün de Hamas liderlerinden ve Tulkerem kenti sakinlerinden 50 yaşındaki Adnan El-Husari’yi iki buçuk yıllık idari hapis cezası süresini tamamlamasının ardından serbest bırakması bekleniyor. El-Husari’nin daha önce de birkaç kez gözaltına alındığı ve işgal zindanlarında toplam altı yıldan fazla yattığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.