10 üst düzey Amerikalı diplomat ve yetkili: Trump’ın göçmenler aleyhindeki kararı Amerikan güvenliğini zayıflatacak

  • 07 Şubat 2017
  • 922 kez görüntülendi.
10 üst düzey Amerikalı diplomat ve yetkili: Trump’ın göçmenler aleyhindeki kararı Amerikan güvenliğini zayıflatacak

10 üst düzey Amerikalı diplomat ve yetkili Kaliforniya eyaletinde federal temyiz mahkemesine gönderdikleri ortak bir tanıklık mektubunda Donald Trump’ın göçmenler aleyhindeki kararının uzun vadede Amerikan güvenliğini zayıflatacağını bildirdiler.

İRNA’nın verdiği habere göre Amerikan eski dışişleri bakanlarından John Kerry ve Madlin Olbrirayt gibi isimlerin de yer aldığı üst düzey Amerikalı diplomat ve yetkili tarafından imzalanan bu tanıklık mektubu dün sarfiransisko şehri temyiz mahkemesine teslim edildi.

Amerika’da yaklaşık 100 şirket, iki eyalet yönetimi ve iki eski dışişleri bakanı, San Francisco’daki 9. Temyiz Mahkemesi’ne Başkan Donald Trump’ın 7 Müslüman çoğunluklu ülkenin vatandaşlarına koyduğu ülkeye geçici giriş yasağına karşı itirazlarını içeren dilekçelerini sundu.

Eski dışişleri bakanları John Kerry ve Madeleine Albright dahil bir grup ileri gelen Demokrat, Trump’ın kararnamesinin “yanlış planlandığı, uygulandığı ve anlatıldığını” savunarak, mahkemeye yasağı bloke etmeyi sürdürmesi çağrısında bulundu.

Grubun mahkemeye sunduğu dosyada, Trump’ın yasağın ulusal güvenliği güçlendireceği tezine rağmen, “Kararın nihayetinde bizi daha güvenli olmak yerine Amerika’nın ulusal güvenliğine zarar vereceğini düşünüyoruz” ifadesi kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.