18. Uluslararası İslam Ülkeleri Konferansı, İran Cumhurbaşkanı’nın mesajıyla çalışmalarına başladı

  • 09 Aralık 2022
  • 70 kez görüntülendi.
18. Uluslararası İslam Ülkeleri Konferansı, İran Cumhurbaşkanı’nın mesajıyla çalışmalarına başladı

18. Uluslararası “İslam, Adalet ve Denge, İlahi Esaslar ve Dünya Düzeni” Konferansı, Moskova’da İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın mesajının okunmasıyla çalışmalarına başladı.

Muhabirimizin bildirdiğine göre İslam dininin Rusya’ya girişinin 1100. Yılı münasebeti ile düzenlenen 18. Uluslararası “İslam, Adalet ve Denge, İlahi Esaslar ve Dünya Düzeni” Konferansına 40 Müslüman ülkeden 150’den fazla Ehl-i Sünnet ve Şii düşünür, din alimin katılımı ile gerçekleşti.
İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi mesajının bir bölümünde şöyle dedi:
İslam dini, dünya tarihinin cehalet, zulüm, yolsuzluk ve çarpıklık karanlıklarının insanlığın yaşam alanını daralttığı bir dönemde ortaya çıkmıştır ve maneviyat ile ahlakın simgesi olan İslam peygamberi, insanlığa adalet semalarında barış ve güvenlik emanetini hediye etti ve saadet ve hidayet yolunu halka açtı.
İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı mesajını şöyle sürdürdü: Tarihe göre Rusya, uzak diyarlarda İslam varlığının ilk merkezlerinden biridir. Müslüman İranlılar, Rus, İran ve İslam kültürünün bütünleşme ve kesişme merkezi olan tarihi Darband kentinin, bu uçsuz bucaksız topraklarda Müslümanların varlığının ilk geçiş noktası ve odak noktası olmasından gurur duyuyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.