2 bin civarında Fransız IŞİD için savaşıyor

  • 29 Ekim 2017
  • 1.651 kez görüntülendi.
2 bin civarında Fransız IŞİD için savaşıyor

1910 Fransız vatandaşının halı hazırda IŞİD terör örgütünün saflarında yer alarak savaşmakta oldukları açıklandı.

El-Yevm’us Sabii internet sitesinin merkezi New York’ta bulunan terörizmle mücadele ve güvenlik araştırmalar merkezinden naklen verdiği habere göre halen Avrupa ve Arap ülkeleri vatandaşı binlerce kişi IŞİD terör örgütü saflarında savaşmaktalar.

Bu rapora göre Avrupa ülkeleri içerisinde Rusya 3 bin 417, Fransa 1910, Türkiye 1500 ve Almanya 915 kişiyle terör örgütü içinde en fazla elemana sahiptir.

Bu haberde Arap ülkelerinden de Arabistan 3244, Ürdün 3 bin kişiyle IŞİD içinde en fazla vatandaşı olan ülkeler arasında yer alıyor.

Öte yandan terör örgütü IŞİD’e katılan Fransızların, Suriye ve Irak’tayken devletten sosyal yardım almaya devam ettiği ortaya çıktı

Le Figaro gazetesinde yer alan haberde, IŞİD’e katılan Fransızların yüzde 20’sinin, örgüte katılmadan önce devletten aldıkları sosyal yardımları, Suriye ve Irak’tayken de almaya devam ettiği bildirildi.

Normal şartlarda kişinin kimliğini ibraz ederek bizzat kendisinin alabileceği yardımların, çeşitli yöntemlerle teröristlerin yakınları tarafından alındığı, Suriye ve Irak’ta örgüt bünyesinde savaşan yakınlarına gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Yardımların havale yoluyla teröristlere ulaştırıldığına dikkat çekilen haberde, 2016’da bu bağlamda 420 yasa dışı havalenin gerçekleştiği ve bu işlemleri yapan 190 kişinin tespit edildiği vurgulandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.