2 Filistinli daha şehit düştü

  • 17 Ocak 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
2 Filistinli daha şehit düştü

Ä°ÅŸgal altındaki Filistin topraklarının Batı Yaka’nın güneyindeki Beytlahim kentinin doÄŸusunda yer alan Tegu’ beldesinde dün akÅŸam (16 Ocak Pazartesi) iÅŸgal güçleriyle Filistinliler arasında yaÅŸanan çatışmalarda Filistinli bir genç ÅŸehit olurken beÅŸ genç de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin belde sakinlerinden Iyad El-Amur’dan edindiÄŸi bilgiye göre, iÅŸgal güçleri beldeye sürpriz bir baskın düzenleyerek gençlerin üzerine gerçek mermilerle ateÅŸ etmeye baÅŸladı.

Bu Filistinli gencin ÅŸehid olmasıyla Kudüs intifadası sırasında ÅŸehid olan Filistinlilerin sayısı 275’e çıktı.

Filistinli gençlerin beldeye baskın düzenleyen iÅŸgal güçlerine karşı koymaya çalıştığını kaydeden El-Amur, bu sırada erkek kardeÅŸinin oÄŸlu 18 yaşındaki Kusay Hasan El-Amur’un ÅŸehit düştüğünü ve beÅŸ gencin de yaralandığını bildirdi.

İşgal askerlerinin yeğenini kasıtlı olarak öldürmek için üzerine doğrudan dört el ateş ettiklerini belirten El-Amur, şehit gencin işgal zindanlarında iki ayrı dönemde toplam yedi ay esir tutulduğunu söyledi.

El-Amur, Filistinli gencin daha önce beldede işgal güçleriyle belde sakinleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında plastik mermiyle yaralandığını ifade etti.
Tegu’ Belediye BaÅŸkanı Teysir Ebu Mufrih, beldenin batı giriÅŸinde iÅŸgal güçleriyle gençler arasında çatışmaların yaÅŸandığını, iÅŸgal güçlerinin mermi, göz yaÅŸartıcı bomba ve ses bombası kullandığını, 18 yaşındaki Kusay Hasan El-Amur’un karnından ve bacağından yaralandığını, durumunun ağır olduÄŸunu açıklamıştı.
Ebu Mufrih, çatışmalar sırasında ayrıca biri kadın beş kişinin daha yaralandığını söyledi.

Bu arada dün 2.5 yıldır terör rejimi İsrail  zindanlarında bulunan  Filistinli bir esirin kalp krizi sonucu  şehit olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.