25 Mart, Filistinli esirlerin açlık grevine başlama tarihi

  • 11 Mart 2022
  • 111 kez görüntülendi.
25 Mart, Filistinli esirlerin açlık grevine başlama tarihi

Filistinli esirler 25 Mart’ı açlık grevi tarihi olarak ilan ettiler.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Telegram kanalından dün duyurduğu habere göre Filistinli esirlerin, grevin kaderinin cezaevi yönetiminin onların taleplerine yanıt vermesine bağlı olduğunu vurguladı.
Diğer yandan Filistin Savaş Esirleri Enformasyon Bürosu da İsrail rejimi cezaevlerindeki idari tutukluların (yargısız) korsan rejim mahkemelerini arka arkaya 69 gün boyunca boykot etmeye devam ettiklerini, “bizim kararımız özgürlüktür” sloganı ile idari tutukluluk dönemlerinin sona ermesini istediklerini  belirtti.
Filistinli esirler son yıllarda İsrail rejimi hapishanelerinde defalarca açlık grevi yaptı. 2014 yılında, yaklaşık 220 Filistinli esir, (iddianame olmaksızın) idari gözaltılarını protesto etmek için 63 gün boyunca açlık grevi yaptı.
Nisan 2017’de Filistinli esirlerin başkanı olan Mervan el-Bargusi liderliğinde çeşitli gruplardan 1.500’den fazla Filistinli esir, 40 gün süren açlık grevine başladı.
Yine 2019’da 400’den fazla Filistinli esir, tutukluluklarını protesto etmek için dokuz gün boyunca yemek yemeyi reddetti.
2020 ve 2021’de düzinelerce Filistinli, kötü hapishane koşullarını ve Filistinli esir yönelik işkence ve kötü muameleyi protesto etmek için açlık grevine başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.