29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı açıldı

  • 04 Mayıs 2016
  • 838 kez görüntülendi.
29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı açıldı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 29. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, kitap yazarlarının güvenlik ve özgürlük ve yayıncılık yapanların da serbest ve şeffaf rekabet ortamını hissetmeleri gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dünyanın İran İslam Cumhuriyeti’nin yükümlülüklerine bağlı kalacağını inandığını belirtti.

Ruhani, İran’ın inançları temelinde yükümlülüklerine bağlı kalacağına temasla, muhtelif ülke cumhurbaşkanlarının İran’a gelerek, uzun vadeli anlaşmalara imza atmalarının İran’a olan güveni ortaya koyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, İran’ın karmaşık nükleer görüşmelerinde küresel güçler karşısında büyük başarıya imza attığını, bu anlaşmanın hem İran, hem karşı taraf ve hem bölge ve dünyanın lehine olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı, yabancı firmalar ve banka kredilerinin İran’a akın etmesinin nükleer müzakeredeki başarının herkesin lehine olduğunu gösterdiğini belirtti.

Ruhani, nükleer görüşmelerinden kazan-kazan sonucunun çıktığını hatırlatarak, bölgedeki bazı ülkelerin müzakerelerden tehlike duyduğunu ve her gün müzakereleri baltalamaya çalıştığını, ancak büyük İran halkının bu müzakerelerde başarı elde ederek, kendi hedeflerine ulaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı, yaptırım sonrası dönemin kitap, kültür ve akıl erdirip düşünmekle nihai sonuca varacağını ifade ederek, nükleer anlaşmadan amacın sadece ekonomi ve siyaset değil kültürün her şeyin üzerinde olduğunu belirtti.

Bugün Cumhurbaşkanı’nın katıldığı tören ve “Yarın okumak için geç olur” sloganı ile başlayan Uluslararası Tahran Kitap Fuarı, 14 Mayıs’a kadar sürecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.