35 yıl önce İmam Humeyni, kültür inkılabı teşkilatının kurulması emrini verdi

  • 14 Haziran 2015
  • 727 kez görüntülendi.
35 yıl önce İmam Humeyni, kültür inkılabı teşkilatının kurulması emrini verdi

35 yıl önce hicri şemsi 23 Hordad 1359 tarihinde, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni yayınladığı bildiride, İran’daki üniversitelerde köklü reformların gerçekleşmesi için kültür inkılabı teşkilatının kurulması emrini verdi.

İmam Humeyni bu bildiride, kültür inkılabı teşkilatı üyelerinden İslami değerler ve kültürü doğrultusunda İran’daki üniversitelerde çeşitli fakültelerin oluşturulması ve üniversitelerin geleceğinin belirlenmesi için programların yapılmasını istedi.

Kültür inkılabı teşkilatının kurulmasındaki asıl hedefin İran’daki yüksek eğitim düzeninin altyapısının köklü bir şekilde değiştirilmesi ve Batı kültürünün İran üniversitelerinden tamamen silinmesidir. Kültür inkılabı teşkilatının üyeleri İmam Humeyni’nin emri üzerine çeşitli üniversitelerdeki fakültelerden Müslüman öğretim görevlileri arasından seçildi. Sonraları Kültürel inkılabı yüksek konseyi olarak ad değiştiren söz konusu teşkilatın görev alanı zamanla genişledi ve toplumun çeşitli kültürel işlerinin koordinasyonu İslam’ın zengin kültürü uyarınca yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.