5+1 Ülkeleri Amerika’nın Oyun Oynadığını Anladı

  • 27 Temmuz 2016
  • 879 kez görüntülendi.
5+1 Ülkeleri Amerika’nın Oyun Oynadığını Anladı

Velayeti kendisine yöneltilen acaba batılıların nükleer anlaşma şartlarına uymamalarına ilişkin, nükleer gözleme heyeti çalışmalara başlamayacak mıydı? Sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: Bu konu heyetteki görüşmelere bağlıdır ve şüphesiz Batının özellikle de Amerika’nın vaatlerine uymamaları durumunda elimiz kolumuz bağlı değildir.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Velayeti, sözlerini şöyle sürdürdü: Bizim diğer 5+1 ülkelerinden beklentimiz sorumluluklarını yerine getirmeleridir. Sizler 5+1 heyetinin Rusya gibi bazı üyelerinin Amerika’nın aldatmasından bahsettiklerine şahit oldunuz. Amerika yaptığı oyunlarla İran’ı nükleer konuda barışçıl olmayan yönde hareket eder gibi gösterdi ancak daha sonra bunun bir oyun ve yalan olduğu anlaşıldı.

Velayeti son olarak şunları vurguladı: Her halükarda bazı 5+1 ülkeleri şunu anladı ki; Amerikalılar oyun oynadılar. Kendileri gelişmiştir ve biz de nükleer araştırmalar konusunda Amerika’nın oyunlarıyla ilgili uluslararası arenadaki durumu aydınlatmalıyız ve yine Amerika’nın yaptıklarıyla ilgili diğer 5+1 ülkelerini bilgilendirmeliyiz. Onları sorumluluklarını yerine getirmeye zorlamalıyız. Ben şunu bir kez daha söylüyorum bu yapılanlar karşısında bizim elimiz kolumuz bağlı değildir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.