53 üst düzey Suudi koalisyon komutanı Marib’de cehennemi boyladı!

  • 17 Aralık 2021
  • 274 kez görüntülendi.
53 üst düzey Suudi koalisyon komutanı Marib’de cehennemi boyladı!

El-Haber el’Yemeni web sitesinin bildirdiğine göre, son aylarda Marib’de 53 üst düzey Suudi koalisyon komutanı öldürüldü.

Sitenin haberine göre, Sana’nın askeri çevrelerdeki nüfuzu ve istihbarat seçkinleri ve firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’ye  bağlı yüksek rütbeli kuvvet komutanları, Ma’rib’de şimdiye kadar kuvvetin en üst düzey komutanlarından 53’ünü öldürdüler.

El’Haber El’Yemeni sitesi, Mansur Hadi’nin komutanlarından birinin birbiri ardına öldürülmesinin, Ma’rib’deki Suudi koalisyonunun unsurları arasında büyük korku ve endişeye neden olduğunu bildirdi.

Son aylarda Yemen’in kuzey, güney ve batısından üç yönden gelen ordu güçleri ve halk komiteleri, Marib vilayetinde Suudi koalisyon güçlerine yönelik kuşatmayı sıkılaştırdı ve Marib şehrine doğru ilerliyor.

26 Mart 2015’te Suudi Arabistan, birçok Arap ülkesinin desteğiyle ve ABD’nin de yardımıyla ve yeşil ışığıyla, Arap dünyasının en fakir ülkesi olan Yemen’e saldırılar başlattı.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF de dahil olmak üzere BM kuruluşları, Yemen halkının kıtlık ve geçen yüzyılda benzeri görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya kalmaya devam ettiği konusunda defalarca uyardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.