7 Yemenli esir, serbest bırakıldı

  • 01 Şubat 2019
  • 1.603 kez görüntülendi.
7 Yemenli esir, serbest bırakıldı

Ensarullah hareketi esirler işleri komitesi, Suudi Arabistan zindanlarından halk komiteleri ve ordudan 7 esirin serbest bırakıldığını duyurdu.

El-Alem kanalının bildirdiğine göre Ensarullah hareketi esirler komitesi sorumlusu Abdulkadir Murteza bu bağlamda yaptığı açıklamada, uluslararası Kızılhaç komitesi ve BM elçilik bürosunun koordinasyonu ile söz konusu 7 esirin teslim alındığını duyurdu.
Habere göre Yemenli esirlerin Kızılhaç uçağı ile uluslararası Sana havalanına intikal ettirildi.
Abdulkadir Murteza’nın bildirdiğine göre, bir çok taraf, Arabistanlı hasta esir Musa Avaci’nin serbest bırakılması hedefi ile esir takasının yapılması için Arabistanlı yetkilileri ile ikna çalışmaları yaptıklarını, sonuçta kendisinin Salı günü uluslararası Kızılhaç komitesi uçağı ile Riyad’da kral Salman hava üssüne intikal ettirildiğini söyledi.
Amerika, BAE ve birkaç ülke Arabistan’a verdikleri destekle, Riyad rejimi mart 2015 tarihinden itibaren Yemen’e askeri saldırı düzenlerken bu ülkeyi hava, kara ve denizden abluka altına aldı. Yakılan savaş ateşi sonucu şimdiye kadar Yemen’de en az 16 bin kişi hayatını kaybederken, on binlercesi yaralandı, milyonlarcası ise evsiz barksız kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.