9. Kum Dini İlimler Havzası Ulemalar Toplantısı, Sona Erdi…

  • 16 Ocak 2015
  • 895 kez görüntülendi.
9. Kum Dini İlimler Havzası Ulemalar Toplantısı, Sona Erdi…

9. Kum dini ilimler havzası hocalar ve kentler uleması genel toplantısı yayınladıkları kapanış bildirisinde, bir Fransız dergisinde İslam peygamberi Hz. Muhammed saa’in kutsiyetine hakaret edilmesini sert bir dille kınadılar.

9. Kum dini ilimler havzası hocalar ve kentler uleması genel toplantısı iki gün çalışmaları ardından Perşembe günü yayınladıkları kapanış bildirisiyle çalışmalarına son verdi.

Söz edilen bildiride, bir Fransız dergisinde Allah Resulü Hz. Muhammedi Mustafa saa’in kutsiyetine küstahça yapılan hakareti islamofobi korkusu yaratmak ve bu projenin tamamlanması amacıyla, Amerika ve uluslar arası Siyonizm elebaşlığındaki dünya istikbarının önceden hesaplanmış sinsi ve komplocu girişimleri doğrultusunda yapıldığı bildirildi.

Bu bildirinin devamında ayrıca, İslam inkılabı kafilesinin hızlı ve doğrudan hareketin İslam inkılabı rehberinin eşine rastlanmayan liderliği ve İslami İran milletinin sahnedeki coşkulu ve iradeli varlığına borçlu olduğu ifade edilirken, din alimleri ve ilmiye havzaların nizam rehberinin inkılap düşmanları ve fitnecilerin yok edilmesindeki etkili rolü övülürken, İran İslam cumhuriyeti nizamı ve velayeti fakihnin temelinin desteklenmesinin kendi vazifeleri arasında sayıldığı vurgulandı.

Sözü edilen bildiride ayrıca, vahdetin korunması, gönül birliği ve dayanışma, cihadi yönetim ve milli azime dayanarak iç kabiliyetlere bağlı kalınması, doğru İslami yaşamın sağlanması yönünde program yapılması ve iktisadi şartların iyileşmesi için mevcut maddi ve manevi imkanlardan daha iyi yararlanmasına vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.