90 bin Filistinli, Bayramı Namazı’nı Mescid-i Aksa’da kıldı

  • 25 Haziran 2017
  • 1.061 kez görüntülendi.
90 bin Filistinli, Bayramı Namazı’nı Mescid-i Aksa’da kıldı

İslâmî Vakıflar İdaresi’nin verdiği bilgilere göre işgalcilerin bütün engellemelerine rağmen bugün sabah saatlerinde doksan bin kişi Ramazan bayramı namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.

İslâmî Vakıflar İdaresi’nin açıklamasında bayram namazlarını Mescidi Aksa’da kılmak isteyenlerin sabahın erken saatlerinden itibaren bu kutsal camiye akın etmeye başladıkları ifade edildi. İşgal rejimi ise Kudüs’ün girişlerine, ara sokaklarına ve özellikle de Mescidi Aksa çevresine işgalci polislerini yerleştirdi.
İşgal güçleri Mescidi Aksa çevresine yerleştirdiği kameralardan namaz kılanları da yakından izlemeye çalıştı.
Mescidi Aksa görevlileri ve onlara yardımcı olan çok sayıda gönüllü, bayram namazının organize edilmesi için erken saatlerden itibaren yoğun bir çalışma yürüttü. Bu arada namaz esnasında ihtiyaç hasıl olması halinde anında müdahale edilmesi için Mescidi Aksa içinde ve çevresinde birçok sağlık elemanı ve doktor görev aldı.
Mescidi Aksa hatibi bayram hutbesinde akrabalar arasındaki bağlantıların önemine ve ziyaretleşmelere vurgu yaptıktan sonra, Ramazan ayı sonrasında da Mescidi Aksa’ya sahip çıkılması için yoğun çaba harcanması gerektiğini hatırlattı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.