AB: ABD, Ä°ran’a geçmiÅŸteki yaptırımları geri getiremez

  • 02 Eylül 2020
  • 6.441 kez görüntülendi.
AB: ABD, Ä°ran’a geçmiÅŸteki yaptırımları geri getiremez

AB Dış Politika Sorumlusu Yardımcısı Bayan Helga Schmid, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) 16. Ortak Komisyonu sonrası anlaşmaya taraf ortaklar arasında birliğin, anlaşmanın korunması için önemli olduğunu belirtti.

Schmid, toplantı sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu konuya işaretle KOEP’in tüm sorunlara rağmen tam uygulanmasının önemli olduğunu belirtti.

Schmid dün İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi ile birlikte Ortak Komisyonun başkanlığını yürüttü.

Helga Schmid, Amerika’nın nükleer anlaÅŸmadan tek yanlı ve kanunsuz bir ÅŸekilde çekildiÄŸini ve bundan dolayı ÅŸimdi BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı bildirisini, dayanak göstererek Ä°ran aleyhinde yaptırımları tekrar baÅŸlatma gibi bir yetkisinin olmadığını, zira Amerika’nın artık nükleer anlaÅŸmanın bir tarafı olarak sayılmadığını söyledi.

Nükleer AnlaÅŸma 16. Ortak Komisyon Toplantısı dün Ä°ran ve 4+1 grubu üyelerinin dışiÅŸleri bakanlıklarından heyetlerin katılımıyla Avusturya’nın baÅŸkenti Viyana’da düzenlendi.

Rutin toplantı olan dünkü oturum, Amerika’nın İran aleyhindeki BM ambargolarını geri getirmeye çalışmasından dolayı önemli bir toplantıydı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.