AB, Göstermelik de Olsa İşgal Rejiminin Yeni Konut İnşasına Tepki Gösterdi…

  • 31 Ocak 2015
  • 789 kez görüntülendi.
AB, Göstermelik de Olsa İşgal Rejiminin Yeni Konut İnşasına Tepki Gösterdi…

Avrupa Birliği, Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka ve işgal altındaki Kudüs’te 450 konut inşasını ihaleye çıkarma kararını gözden geçirmesini istedi.

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminden yerleşim birimleri konusundaki yayılmacılığa son vermesini istedi.

Mogherini yaptığı açıklamada, “İsrail’in bu tür uygulamaları uluslararası hukuka aykırı olduğu gibi, barış yolunda önemli engeller teşkil etmektedir. Bu tür planlar uygulanması durumunda ise iki devlet çözümünü aksatacak ve bölgedeki gerginliği daha da artacaktır” dedi.

Siyonistlere ait bir sivil toplum kuruluşu (NGO) olan Kudüs Karasal Gözlemevi (Terrestrial Jerusalem) tarafından bugün (30 Ocak Cuma) kamuoyuna açıklanan bir bilgiye göre işgal hükümeti Batı Yaka’nın işgal altındaki bölgelerine Yahudi göçmenler için 430 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) Kudüs Karasal Gözlemevi Başkanı Daniel Seidmann’a dayanarak yayınladığı habere göre işgal hükümeti Batı Yaka bölgesindeki mevcut Yahudi yerleşim merkezlerinden dördünde genişletme programı uygulayarak tedrici bir şekilde bu Yahudi yerleşim birimlerini inşa programını uygulamayı planlıyor. Bu amaçla yeni yerleşim birimleri inşa programını sinsice devreye sokma hesapları yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.