AB sorumlusu İran aleyhindeki yaptırımların kaldırılmasını istedi

  • 15 Temmuz 2016
  • 797 kez görüntülendi.
AB sorumlusu İran aleyhindeki yaptırımların kaldırılmasını istedi

AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini, İran halkının yaptırımların kalkmasının sonucu görmesi gerektiğini bildirdi.

Fransa haber ajansının dün Brüksel’den bildirdiğine göre, Mogherini yaptığı açıklamada, nükleer anlaşma doğrultusunda İran’a yönelik yaptırımların kalkması gerektiğini ve İran halkının bu anlaşmanın olumlu sonuçlarını görmesi gerektiğini söyledi.

28 ülke adına konuşan AB’nin sözkonusu yetkilisi, İran aleyhinde mali ve iktisadi yaptırımların tamamının kaldırılması gerektiğini söyleyerek AB olarak konuyla ilgili tutumun net olarak ortaya konmasını istediklerini zira Avrupalı ortaklarının İran’da başta yatırım olmak üzere her türlü iktisadi faaliyetlerini rahatlıkla yapmalarının önünün açılmasını istedi.

Bilindiği gibi nükleer anlaşmaya rağmen Amerika İran aleyhinde yaptırımları tamamen kaldırmazken İran nükleer anlaşmaya karşı taahhütlerini tamamen yerine getirmiş bulunuyor.

İranlı bazı yetkililer ise Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnemeye devam etmesi halinde İran’ın da anlaşma çerçevesinde taahhütlerini yerine getirmeme ve yeniden daha önceki nükleer faaliyetlere dönebileceği uyarısında bulunuyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.