Abbas Güçleri 4 Kişiyi Gözaltına Aldı…

  • 08 Mart 2015
  • 755 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri 4 Kişiyi Gözaltına Aldı…

Batı Yaka’da direniş taraftarlarına yönelik baskılarını siyasi nedenlerden dolayı tırmandıran Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, biri milletvekili oğlu dört kişiyi gözaltına aldı ve iki kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Yaka teşkilatı tarafından bugün (8 Mart Pazar) konuyla ilgili yayınlanan bildiride, El-Halil vilayetinde Koruyucu Güvenlik biriminin El-Halil Üniversitesi öğrencisi ve şehit Muhammed Sidr’in kardeşi Emced Eyyub Sidr’i gözaltına aldığı, Sidr’in gözaltına alındığı andan itibaren açlık grevine başladığı bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi ayrıca El-Halil’de milletvekili Nizar Ramazan’ın oğlu Ahmed Ramazan’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı birimin Baha Ekrem Ebu İşheydim isimli genci de gözaltına aldığı ve Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan eski esirlerden birinin kardeşi olan gencin daha önce de siyasi nedenlerle gözaltına alındığı ifade edildi.

Nablus vilayetinde ise Genel İstihbarat birimi 47 yaşındaki eski esir Ramiz Ebu Saliha’yı Et-Teavun Caddesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Genel İstihbarat birimi Burga köyü sakinlerinden Hemmam Hudayr Semereyn’i işgal zindanlarından serbest bırakılmasının üzerinden bir ay geçmeden ifade vermeye çağırdı.

Tulkerem vilayetinde de Koruyucu Güvenlik biriminin Kudüs Açık Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Ebu Mahruk’u ifade vermeye çağırdığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.