Abbas Güçleri Ahmed Halave’yi Yargısız İnfaz Etti

  • 23 Ağustos 2016
  • 687 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri Ahmed Halave’yi Yargısız İnfaz Etti

Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerince Nablus’ta aranan kişilerin başında gelen Ahmed İz Halave (Ebu’l-Iz)’in gözaltına alındıktan kısa süre sonra bu sabah (23 Ağustos Salı) hayatını kaybettiği açıklandı.

Halave’nin işkence altında can verdiği ve hukuka aykırı bir şekilde tasfiye edildiği bildirildi.

Nablus Valisi Ekrem Er-Recub, Halave’nin Yeni Nablus bölgesinde bir evde gözaltına alındığını, El-Cuneyd Cezaevi’ne götürüldüğünü, araçtan indirildiği sırada bir grup askerin saldırarak Havale’yi öldüresiye darp ettiğini söyledi.

Er-Recub, güvenlik görevlilerinin Halave’yi korumaya ve cezaevine sokmaya çalıştıklarını, cezaevinde yapılan muayenede Halave’nin öldüğünün anlaşıldığını ve cesedinin Rafidya Hastanesi morguna kaldırıldığını bildirdi.

Nablus Valisi, Halave’nin geçen hafta Perşembe günü kentte başlayan ve iki güvenlik görevlisinin ölümüne neden olan olayların elebaşı olduğunu öne sürdü.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri Cuma günü sabah erken saatlerde de Eski Belde semtindeki çatışmalara karıştıkları gerekçesiyle aranan iki genci öldürmüştü.

Halave ailesi, yayınladığı bildiride Ebu’l-İz’in yargısız infazla tasfiye edildiğini belirterek güvenlik birimlerini suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.