Abbas Güçleri Biri Kameraman 5 KiÅŸiyi Gözaltına Aldı…

  • 24 Åžubat 2015
  • 804 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri Biri Kameraman 5 KiÅŸiyi Gözaltına Aldı…

Mahmud Abbas baÅŸkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne baÄŸlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da keyfi tavırlarını ve ihlallerini sürdürürken, aralarında bir kameramanın da bulunduÄŸu beÅŸ kiÅŸinin siyasi nedenlerle gözaltına alındığı ifade edildi.

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Batı Yaka teÅŸkilatı bugün (24 Åžubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beytlahim vilayetinde Koruyucu Güvenlik biriminin El-Aksa televizyonu kameramanı 30 yaşındaki Esyed Imarine’yi ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldığını ve Imarine’nin iÅŸgal güçlerince daha önce birkaç kez gözaltına alınan eski esirlerden olduÄŸunu söyledi.

El-Halil vilayetinde ise Genel Ä°stihbarat biriminin eski esir ve Filistin Politeknik Ãœniversitesi öğrencisi Ahmed Ebu IyÅŸe’yi Ra’s El-Cura bölgesinde çalıştığı iÅŸyerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Koruyucu Güvenlik biriminin de Filistinli milletvekili Halid TafiÅŸ’in oÄŸlu Mücahid TafiÅŸ’i ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldığı bildirildi.

Koruyucu Güvenlik birimi ayrıca El-Halil’de El-Halil Ãœniversitesi giriÅŸinde bulunan El-Ä°sra Kitabevi’ne üç kiÅŸiyi gözaltına almak için baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, Koruyucu Güvenlik biriminin Alâ Ebu Safiyye ve Azzam En-Neccar’ı gözaltına aldığını, Emced Sidr’i ise o sırada kitabevinde bulunmadığı için gözaltına alamadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.