Abbas Güçleri Cenin Mülteci Kampına saldırdı

  • 22 Ekim 2016
  • 1.100 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri Cenin Mülteci Kampına saldırdı

Batı Yaka’da Cenin Mülteci Kampı’na girmek isteyen Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerle onları engellemeye çalışan kamp sakini gençler arasında çatışmalar yaşanırken, zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, kampın girişinde başlayan çatışmaların El-Hisan Meydanı’na oradan da Dr. Halil Süleyman Hastanesi’ne kadar devam ettiğini belirterek, Abbas güçlerinin gençleri dağıtmak için gözyaşartıcı bombaların yanında gerçek mermi de kullandığını ifade etti.

Kaynaklar, kampta tutuklamalarda bulunmak için geçen hafta da birkaç kez baskın yapan Abbas güçleriyle gençler arasında şiddetli çatışmaların çıktığına dikkat çekerek, kampın baskınlar yüzünden sürekli gergin olduğunu kaydetti.

Abbas güçlerinin hukuksuz ve sorumsuzca gerçekleştirdiği baskın ve tutuklamalara direnen gençler birkaç gün önce askerlere ait bir aracı kaçırmış, kampın ileri gelen şahsiyetlerinin araya girmeleriyle aracı geri vermişti.

Topraklarını işgal eden ve her gün gençleri katleden Siyonist rejimi ve işgal askerlerini görmeyip kendi halkına ve işgale direniş gösteren insanlara karşı düşmanca tutum sergileyen Filistin Yönetimi ve ona bağlı güçlerin tutumu Filistinliler arasında tepkiyle karşılanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.