Abbas Güçleri, Hamas Üyelerine Yönelik Baskılarını Sürdürüyor

  • 24 Mayıs 2015
  • 1.019 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, Hamas Üyelerine Yönelik Baskılarını Sürdürüyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka’da İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını sürdürüyor.

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Batı Yaka’da Hamas üyesi iki kişiyi daha gözaltına alırken, hareketin onlarca üyesini de zindanlarında tutmaya devam ediyor.

Hamas Hareketi, bugün (23 Mayıs Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Koruyucu Güvenlik biriminin Kalkiliya kentinde Ali Said Ebu Hıdır isimli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını, baskın sırasında evde arama yapan Koruyucu Güvenlik görevlilerinin evin altını üstüne getirdiklerini söyledi.

Nablus vilayetinde ise Filistin Yönetimi güvenlik birimleri En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Halid Said El-Ca’beri’yi serbest bıraktıktan bir gün sonra yeniden gözaltına aldı.

Batı Yaka’nın çeşitli vilayetlerinde onlarca Hamas liderini ve üyesini hukuki hiçbir gerekçe olmaksızın gözaltında tutmaya devam eden Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Cenin vilayetinde eski esir Tahir Nevahida’yı gözaltında tutulmasını gerektirecek herhangi bir suçlamada bulunmadan keyfi olarak on gündür gözaltında tuttuğu ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.