Abbas Güçleri, Siyasi Gözaltılara Devam Ediyor

  • 27 Mayıs 2015
  • 1.085 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, Siyasi Gözaltılara Devam Ediyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, Batı Yaka’da siyasi nedenlerle gözaltı operasyonları düzenlemeye ve direniş taraftarlarını ifade vermeye çağırmaya devam ediyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Batı Yaka Teşkilatı’nın bugün (26 Mayıs Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Koruyucu Güvenlik biriminin Kalkiliya vilayetinde Nasr Ceyusi ve Emin Hindi’yi gözaltına aldığı belirtildi.

Aynı birimin Cenin vilayetinde de En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Halid Said El-Ca’beri’nin gözaltı süresini uzattığı ifade edildi.

El-Halil vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi Halilurrahman televizyonu müdürü gazeteci Velid El-Amayira’nın Dura beldesindeki evine baskın düzenledi. Koruyucu Güvenlik biriminin Filistinli gazeteciden kanalını kapatmasını istediği kaydedildi.

Tulkerem vilayetinde de Genel İstihbarat birimi, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından esir Fethi El-Hatib’in oğlu eski esir Mücahid El-Hatib’i gözaltına aldı.

Nablus vilayetinde de savcılığın Koruyucu Güvenlik birimi tarafından gözaltına alınan En-Necah Üniversitesi öğrencisi Mahmud Aside’nin gözaltı süresini 48 saat daha uzattığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.